FICEAN TALVILEIRI 2018

 

2018 Talvileirin kohokohtia :

  • Kiinalaiset ja suomalaiset opiskelijat esiintyivät iloisesti samalla lavalla
  • Kävele suomalaiseen kouluun ja koe suomalainen luokkahuone!
  • Luova lumiveistoskilpailu
  • Värikkäät off-campus kokemukset
  • Suunnittele toinen luokkahuone!
  • Pohjoismainen luonto, kulttuuri ja intohimo

 

Kiinalaiset ja suomalaiset opiskelijat esiintyivät iloisesti samalla lavalla:

"FICEA Serial Educational & Cultural Activities 2018” -tapahtuma pidettiin Tampereella. Tampereen kaupungin yritys- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuija Telén osallistui tilaisuuteen Tampereen kaupunginjohtajan erityisedustajana. Näyttelyn avauspuheessa hän sanoi: "Tampereen kaupunki on Suomen kolmanneksi suurin kaupunki ja Suomen tärkein teollisuuskeskus, joka tunnetaan puusta, tekstiili-, metalli- ja muista teollisuudenaloista. Se myös näki läheltä Nokian synnyn ja kehityksen. Tampere on sen lisäksi kansainvälisesti tunnettu koulutus- ja tutkimuskeskus, jota rikastuttaa kolme yliopistoa ja useat tieteelliset tutkimuslaitokset. Tampereelta löytyy myös lukuisia kulttuuri- ja taideaktiviteetteja ja se on todellinen taidepääkaupunki. Toivotamme lapset ympäri maailman lämpimästi tervetulleiksi Tampereelle vaihto-opiskelua, teatteriesityksiä ja muita vierailuja varten. Toivomme, että tämä kulttuurishow on menestys ja rakentaa sillan Kiinan ja Suomen välisen ystävyyden edistämiseksi". Tampereen Tammerkosken lukion rehtori Matti Hännikäinen, joka on jo aikaisemmin tehnyt yhteistyötä FICEA:n kanssa, toivotti tämän kulttuuritapahtuman lämpimästi tervetulleeksi. "Tähän tapahtumaan osallistuu yli 500 opettajaa ja opiskelijaa yhdestätoista peruskoulusta ja lukiosta viidestä Suomen kaupungista. Tampereella on kunnia isännöidä näin merkittävää kansainvälistä tapahtumaa. Olemme iloisia kiinalaisten ja suomalaisten lasten tapaamisesta ja toiminnasta samalla lavalla. Toivon tälle kulttuuritapahtumalle menestystä!” Kahden maan taide ja kulttuuri loistivat kansainvälisellä näyttämöllä luoden loistavan esityksen! Samalla se myös vahvisti syvää ystävyyttä Kiinan ja Suomen opettajien ja opiskelijoiden välillä, laajensi kansainvälisiä näkemyksiä ja paransi opiskelijoiden kulttuuritaitoja.

  

        

Kun kulttuuritapahtuma oli päättynyt, kummankaan maan lapset eivät olleet vielä halukkaita lähtemään. He ryntäsivät halaamaan ja ottamaan kuvia. Lasten kansainvälinen ystävyys oli alkanut. Tehdään sopimus: seuraavan kerran sinä tulet Kiinaan, eikö niin? Ehkäpä jonain päivänä tapaamme taas!

        

        

 

Kävele suomalaiseen kouluun ja koe suomalainen luokkahuone!

Talvileirin aikana lapset kävivät kuudessa suomalaisessa tunnetussa koulussa kolmessa eri kaupungissa. Tule Suomeen osallistumaan luokkaopetukseen, opiskelemaan yhdessä samassa pöydässä suomalaisten opiskelijoiden kanssa, kokemaan suomalaisten opettajien hienot oppitunnit ja aito suomalainen opetus; iltapäivällä syödään koululounasta suomalaisten opiskelijoiden kanssa ja vaihdetaan kuulumisia koulusta ja elämästä. Kielitaidon ja kommunikaation lisääntymisen myötä koulujen vierailut syventävät myös kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Täällä opiskelijat esittelevät innovatiivisia ja mielenkiintoisia oppiaineitaan: tekninen työ, taide, kotitalous jne. Jokainen oppitunti on erilainen ja luo kipinän oppimiseen. Koulutuksen ydin on saada aikaan aitoja kokemuksia ja antaa lasten soveltaa, mitä he oppivat.

        

        

        

 

Luova lumiveistoskilpailu

Talvileirin toinen kohokohta on lumiveistoskilpailu. Tämän vuoden kilpailun teemana oli "Panda ja Muumi", joka symboloi Kiinan ja Suomen välistä pitkäaikaista ystävyyttä. Kilpailun aikana opiskelijat muodostivat ryhmiä, pitivät aivoriihiä, ja loivat monia erilaisia mielikuvituksellisia teoksia. Tämä viihdyttävä ja opettavainen toiminta mahdollisti opiskelijoiden osallistumisen suomalaiseen “teemapohjaiseen opetukseen” ja tekemällä oppimisen kokemiseen.

        

        

 

Värikkäät off-campus – kokemukset - Toisen luokkahuoneen suunnitteleminen

FICEA:n asiantuntijaryhmä loi opiskelijoille myös monenlaisia oppimismahdollisuuksia luokkahuoneen ulkopuolella. Vaihtoehtoisia luokkahuoneita on kaikkialla - koulussa omaksutaan tietoa, mutta luokkahuoneen ulkopuolelta saadaan aitoja kokemuksia ja oivalluksia. Lapset vierailivat useissa tunnetuissa pohjoismaisissa museoissa, innovatiivisissa teknologiakeskuksissa, moderneissa kirjastoissa ja kansainvälisesti tunnetuissa ensiluokkaisissa yliopistoissa, jotta he saisivat todellisen kokemuksen pohjoiseurooppalaista kulttuurista.

Tässä kulttuurisessa ja akateemisessa ilmapiirissä olemme kokeneet erilaisia pohjoismaisia kulttuureja, lisänneet opiskelijoiden välistä yhteisymmärrystä, laajentaneet kansainvälistä perspektiiviä ja luoneet vankan perustan koulutuksen ja kulttuurin tulevaisuudelle.

  

        

 

Pohjoismainen luonto, kulttuuri ja intohimo

Yksi suomalaisen koulutuksen vahvuuksia on löytää oppimateriaalia todellisesta elämästä ja hyödyntää Pohjois-Euroopan korkealaatuisia luonnonvaroja ja ainutlaatuista kulttuurimaisemaa. Tämä lähestymistapa koulutukseen perustuu opiskelijoiden todellisiin tarpeisiin, mikä lisää heidän kiinnostustaan oppimiseen. Näin lapset tulevat taitaviksi tutkimaan ilmiöitä itsenäisesti ja tunnistamaan kulttuurillisia piirteitä. Uskomme, että tämä on yksi suomalaisen koulutuksen avaintekijöistä.

  

        

        

Talvileirin aikana lapset osallistuivat FICEA:n koulutusalan asiantuntijoiden huolellisesti suunnittelemaan "kävelyluokkaan". Lapset ottivat osaa merkittävään kulttuuritapahtumaan, luovan lumiveistoskilpailun ja räätälöityyn tietopohjaiseen off-campus kurssiin. Lapset saivat myös aidon kokemuksen pohjoismaisesta luonto- ja kulttuurimaisemasta. Talvileiri innosti oppilaita sisäistämään opeteltavan aiheen aktiivisesti esittämällä kysymyksiä ja ratkaisemalla ongelmia. Leiritoiminta edistää lasten mielikuvitusta ja luovuutta, opettaa itsenäistä ajattelua ja ryhmätyöskentelyä sekä edistää perinteistä kiinalaista kulttuuria ja kulttuurienvälistä ymmärrystä.

Talvileirin päätettyään saimme Suomeen viestin kiinalaisen lapsen vanhemmilta: kun lapsi otettiin vastaan kotimaan lentoasemalla, lapsen ensimmäinen lause oli "Äiti, haluan palata Suomeen!" Tämä lausahdus ilahduttaa meitä kaikkia FICEAssa. Odotamme innolla myös seuraavaa vierailuanne Suomeen. Olemme aina valmiita toivottamaan sinut tervetulleeksi!

  

JoomShaper