Educational Camp fin

 

2018 Talvileirin kohokohtia :

  • Kiinalaiset ja suomalaiset opiskelijat esiintyivät iloisesti samalla lavalla
  • Kävele suomalaiseen kouluun ja koe suomalainen luokkahuone!
  • Luova lumiveistoskilpailu
  • Värikkäät off-campus kokemukset
  • Suunnittele toinen luokkahuone!
  • Pohjoismainen luonto, kulttuuri ja intohimo

FICEAn koulutuksellinen kesäleiri käynnistyi heinäkuussa 2015. Kesäleiriä tukivat sekä Tampereen että Sastamalan kaupunginvaltuustot. Kesäleirin teemoina oli luovuus, yhteistyö ja kommunikaatio ja leiri tarjosi kiinalaisille oppilaille mahdollisuuden osallistua suomalaisille kursseille sekä oppia pohjoismaisista kaupungeista. Lisäksi se kannusti leiriläisiä oppimaan tekemisen kautta ja opiskelemaan uudenlaisissa ympäristöissä kuten luonnossa ja museoissa.

Elokuussa 2014 Pekingin No. 18 Middle Schoolin yläaste järjesti kahdelle ryhmälle vierailun Suomeen. FICEAn vierailleen rakentamaan ohjelmaan kuului suomalaisen koulutusjärjestelmän perusteiden opettaminen, suomalaisissa kouluissa vieraileminen sekä monipuolisille oppitunneille osallistuminen.

Talvileirillä opitaan leikin lomassa

Yksi keskeisimpiä tavoitteita 2000-luvun koulutuksessa on oppilaiden kannustaminen luovuuteen, kriittiseen ajatteluun sekä yhteistyö- ja kommunikaatiotaitojen kartuttamiseen. Nämä päämäärät ovat myös Finland-China Education Associationin (FICEA) talvileirin keskiössä. Uskomme, että lapset voivat oppia uusia asioita melkeinpä huomaamattaan silloin, kun oppimisprosessista tehdään hauska!

It is of the very importance for arts of education to hide the education purposes. -Vasyl Sukhomlynsky 

Helmikuussa 2015 FICEA käynnisti Kiina-Suomi-ystävyysvuoden toiminnot: kiinalaisten ja suomalaisten nuorten koulutus- ja kulttuurivaihtojen sarjan sekä vuoden 2015 koulutusleirin. Oppilaat Pekingistä ja Henanin provinssista kokoontuivat yhteen kokemaan parhaimmat palat suomalais-kiinalaista koulutus- ja kulttuurivaihtoa.

JoomShaper