FICEAn kulttuuritapahtumat Suomi-Kiina-ystävyysvuonna 2015

FICEA käynnisti helmikuussa 2015 Kiina-Suomi-ystävyysvuoden nuorten koulutus- ja kulttuurivaihtotapahtumalla. 

 

Vuoden 2015 aloitustapahtuma järjestettiin yhteistyössä Tampereen ja Sastamalan kaupunkien kanssa ja sitä tuki myös Kiinan suurlähetystö Suomessa. Oppilaat Henan BEST Educational Groupista ja Peking No. 5 yläasteelta toimivat Kiinan kulttuuriedustajien roolissa, esittelivät kiinalaista perinteistä taidetta ja järjestivät esityksen suomalaiselle yleisölle. 

 

Kiinalaiset oppilaat esittelivät Tampereella ja Sastamalassa maansa kulttuuria, kuten kalligrafiaa, maalaustaidetta, paperinleikkausta, kivikaiverrusta sekä perinteistä teeseremoniaa. Yleisönä toimineet oppilaat ja opettajat pääsivät näin ihailemaan kiinalaisen kulttuurin monipuolisuutta ja pitkää historiaa. Vierailun aikana kuultiin myös kiinalaista musiikkia, todistettiin kamppailulajiesitystä ja käytiin lukuisia lämpimiä keskusteluja suomalaisten ja kiinalaisten opettajien ja oppilaiden välillä.

 

Esitykset saivat yleisökseen myös hallinnon ja koulutussektorin asiantuntijoita. Kiinan Helsingin suurlähetystön koulutusosaston päällikkö Deng Liming, lasten ja nuorten palveluista vastaava Tampereen apulaispormestari Leena Kostiainen sekä Sastamalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson osallistuivat tapahtumaan tuoden terveisensä suomalaiselle yleisölle ja kiinalaisille esiintyjille. Laajalti kiinnostusta herättäneisiin tapahtumiin saapui myös monia muita Tampereen kaupungin, Tekesin ja median edustajia.

JoomShaper