China Youth University for Political Sciences yhteistyöhön suomalaisten ja ruotsalaisten korkeakoulujen kanssa

China Youth University for Political Sciences -yliopiston hallituksen puheenjohtaja Ni Bangwen vieraili delegaatioineen Suomessa ja Ruotsissa 24.-30. syyskuuta. 

 

Matkansa aikana delegaatio vieraili Suomen Eduskunnassa, Kiinan suurlähetystöissä Suomessa ja Ruotsissa sekä tapasi Sastamalan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jari Anderssonin ja muita FICEAn aktiivisia yhteistyökumppaneita.

 

Delegaatio tutustui Antti Lahden johdolla myös Sastamalan koulutuskuntayhtymän (SASKY) toimintaan sen ammatti- ja lukiokoulutusta esittelevien luentojen kautta. SASKY toimii Suomessa 13 eri toimipisteessä ja sen tehtävänä on ylläpitää, kehittää ja järjestää peruskoulutuksen jälkeen annettavaa toisen asteen koulutusta, kursseja, aikuiskoulutusta ja oppisopimuskoulutusta. Vieraillessaan Sastamalassa delegaatio sai myös kosketuksen suomalaiseen oppimisympäristöön ja koulutuskäytäntöihin. Vierailun aikana pohdittiin mahdollisuutta kiinalaisten opiskelijoiden vaihto-opintoihin SASKY:n oppilaitoksissa.  

Kiinalaisdelegaatio tutustui myös Lapin ja Tukholman yliopistoihin. Lapin yliopistossa ryhmä myös esitteli vastavuoroisesti China Youth University for Political Sciences -yliopiston toimintaa suomalaisille isännilleen. Oppilaitosten toiminnassa ja tutkimuksessa havaittiin paljon yhteistä, ja siksi osapuolet päättivätkin pyrkiä tiivistämään yliopistojen välistä yhteistyötä, vaihto-opintomahdollisuuksia sekä selvittämään yhteisten tutkimusprojektien mahdollisuutta. Samankaltaisia yhteistyömahdollisuuksia pohdittiin myös Tukholman yliopistolla, jossa erityisesti korkeakoulujen politiikan opiskelijoiden vaihtomahdollisuudet asetettiin tulevan koulutusyhteistyön keskiöön.

 

Nibang Wen kertoi vierailun päätteeksi China Youth University for Political Sciencesin pyrkivän kehittämään oppilaiden ja opettajien vaihtomahdollisuuksia arvostetuissa pohjoismaisissa yliopistossa sekä vahvistamaan yhteistyötään FICEAn kanssa.

JoomShaper