Järjestäjät


Finland-China Education Association

Suomen Rehtorit ry 

 

Yhteistyössä


Tampereen kaupunki

 

Sastamalan kaupunki

Rovaniemen kaupunki

 

 

Mediatuki


www.jyb.com

Bacid Education Review

 

 

Kumppanit


Chongqing Educational Evaluation Institution

Association of Principals of Guangdong Province

  

National(China) Institute of Education Sciences
 
Tammerkosken lukio

CFP 2015


 

 

FICEA järjesti yhtenä osana International Confederation of Principals -tapahtumaa foorumin, jossa suomalaiset ja kiinalaiset rehtorit kokoontuivat yhteen keskustelemaan koulutusalan ajankohtaisista teemoista molempien maiden näkökulmista käsin. 


 

 

Tapahtuman pääteemat olivat “Kiinan ja Suomen koulutusuudistukset ja tulevaisuuden koulujen kehitys”, “Oppimisympäristöjen ja opetusteknologian kehittäminen” sekä “Opetushallinnon ja koulujen johtamisen kehittäminen”. Foorumissa oli paikalla yli 100 kiinalaista rehtoria ja muita kansainvälisiä vieraita.

 

Puheenvuoroissa käsiteltiin useita teemoja, kuten järjestökentän merkitystä kasvatusalalla, tutkimuksen merkitystä koulujen hallinnon ja johtamisen kehittämisessä, peruskoulun digitalisaatiota sekä oppimisympäristöjen ja -teknologioiden kehityksen vaikutusta opetuksen käytäntöihin.

 

Paikalla avajaisseremoniassa oli myös eduskunnan sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti, Kiinan Suomen suurlähettiläs Yu Qingtai sekä ICP:n puheenjohtaja Ari Pokka. He kaikki korostivat yhä syvemmän Kiinan ja Suomen välisen kasvatus- ja koulutusyhteistyön merkitystä.

 

 

Ensimmäinen foorumi loi pohjan Suomen ja Kiinan rehtoreiden väliselle keskustelulle, maiden väliselle koulutus- ja kulttuurivaihdolle sekä tarjosi alustan, jonka kautta Suomi ja Kiina voivat jakaa kasvatusalan kokemuksiaan ja tuloksiaan.

 

JoomShaper